pengikut boodark boodark...

Sunday, October 23, 2011

suatu hari yang bersejarah.

halo halo.
nak tawu nape entry tajuk macam zaman PRASEJARAH.
ikut kisah ijan yea ;)

~22 Oktober 2011~
suda lama x kuar dengan kawan kawan sekola dulu.
diorang suma dah lepas merata cerok.
tak ramai pon yang join,just 4 orang jea..
so,kitorang cadang nak hangout masa 22haribulan lea.
al maklum la,diorang cuti sebulan ,sekola ijan pon cuti sempena hari deepavali,tp 5 hari jea lahh..
(TQ pengetua sebab ambil cuti tambahan (!) )


sepanjang waktu kami hangout neh,macam macam dugaan jadi (!)
tapi tapa..,dah lama kami tak tempuh sama..
actually, first2 ijan punya perjalanan,naik bas tau (!)
da lama kot x adventure dengan bas bagai (!)
motor rosak,so bas pon jadi lah (!)
neh,satu jea yang ijan bangga masa naik bas nih,
walaupon di negara kita banyak kaum,budaya hormat tu tetap ada.
masa ijan dah duduk dalam bas tue,ada sorg makcik baru naik.
kebetulan bas penuh,ijan ingan nak bangun la,
tapi tengok tengok abang depan ijan tue bangun then bagi tmpat duduk dia kat makcik tue.
wahh~ ko gentelmen lahh bro!

sesudah sampai di pekan,ijan teros ke summit.
nak tunggu yam dengan motornya...
tunggu punya tunggu..
berhenti satu keta wira ERRORBACK kat depan depan ijan..
mula mula ijan engat keta tue tunggu orang,ijan bat xtaw jea lahh..
ijan terpandang pemandu keta tue,pastu dy turunkan cermin keta dy sebelah belakang,
siap buat isyarat kat ijan lagi (!)
OMG (!) hensem memang hensem,tapi menakutkan (!)
time tue,tuhan saja yang tau,
ijan dok bayang jadi mangsa PERMERDAGANGAN orang dah..
automatik mulut ijan sebut "BODO (!)" haha...
padan muka kau CIK HENSEM TAPI MISTERI DAN MENAKUTKAN...
tak pasal pasal jea kena BODO aka STUPID (!)
ijan ape g...tros alih tempat,then...
fuhh! alhamdulillah..... blah pon mamat tue..

setengah jam menunggu yam,kami teros g sunway..

cari pulaks cik tie dengan zima kat sana...
wah,..makin segak dan sehat yea kawan kawanku.. :D
memandangkan wayang kitorang start 12.40,
macam biasa ijan akan singgah COOLBLOG
wahh~ my fev u (!)
tada(!) 
"oreo coffee satu kak (!)"


then kitorang tengok citer SECTOR 7..
best jugaks la...
ijan yang tak bape minat korea nih pon qasa macam fall in love dah (!)
serius!
ta caya,tengok nih(!)




lepas abes wayang kitorang round round sunway >saja bg lenguh kaki<
pastu,kitorang cadang nak melawat our fren (nurathirah zaidi)
ijan dengan yam teros ke tempat letak motosikal.
time nak buka mangga kat motor,JEM (!) adoiyai...dah la tgk ujan tuh (!)
macam nak nages oooooo(!)
kodek punya kodek,
nah(!)
boley pon...tengah dok basah kuyup tue
kitorang berteduh kat bangunan yang ada...
naseb baek la....
so, plan kitorang nak jumpa athirah xdapat dilaksanakan...
sori tirahku sayang.... T_T

kitorang teros ke jusco...
disebabkan basah lencun sangat sangat..
kitorang pon mengeringkan diri kat sana.
selesa seket lahh..

dalam pukul 6.30,
yam hantar ijan sampai ke station bas..
basah sangat2..
semua yang ada kat situ dok ushar pelik...
ijan bat ta tau jea lahh...
orang ke penting atau basah kuyup tue lagi penting (??)
haha...
nek bas,ijan dok senyap jea...
sampai jea kat umah,teros masok mandi...
adoila...
naseb baek tak demam....
hehee

hahaha~ panjang kan??
so,? ada kesah? haha...

btw,hari nih 23 OKTOBER
birthday BUDAK DOMO (!)
i bought somethng for u.
just wait yeah (!)
happy birthday sygs!~


2 comments:

minhomaxzati said...

lgi xleh blah..tinggal kunci kat motor..dan ronda2 satu sunway bru tringat kunci.. hahaha

izyan ismail said...

haha....jgn bat dah yea sygs...