pengikut boodark boodark...

Wednesday, April 6, 2011

tAk pAsti kenApa nAk tuLis eNtry nEy paSal aWak. (entry jiwang,xsuka jangan komen) :)

~aDekku sAyaNg~

xpenah akak delate nom kamoo dek.
xpenah jugak akak padam kamoo dari memori akak.
walaupon dah berkali kali dek suruh akak lupakan dek,
jangan care pasal adek lagi.
akak DEGIL,kan???
jujur akak akui akak salah,
akak dah hilangkan kepercayaan adek terhadap akak.
tapi akak x salahkan adek sebab adek nak jauhkan diri dari akak.
akak terima suma neh sebagai balasan atas kesalahan akak.
adek,maafkan akak.
apa yang akak ceritakan pada dek bukan satu rekaan. 
ia benar benar berlaku atas diri akak.
akak salah sebab x ceritakan hal yang sebenarnya.
sudah terlewat,dek pon dah bencikan akak. 
akak percaya,adek x kan percaya satu pon baris ayat yang akak kuarkan. :)


entry ney akak buat sebab nak imbas balik kenangan kita. 
xsalahkan? maafkan akak.



adek 1 :

  pada mulanya,akak x kenai adek langsung.
penah dengar nama,tapi xpenah tawu adek yang mana 1.
penah akak tengah sembang dengan seorang junior neh,then junior tue mintak nom akak.
biasalah,terlalu FRIENDLY. 
akak bagi kat dy. tetiba adek yang entah dari mana hala datangnya tanya akak.
"nom kami xnak kea?"
terkejut akak,dek. :)
akak kata kat dek 
"kalau nak bagi,bagi lah."
akak x penah tawu nama dek sape sbelom nieh. 
satu hari.,akak ternampak adek nagis di balkoni.
akak tanya dek, "eh,nape nagis neh?"
tanpa segan silu dengan juraian air mata dek,
adek citer suma masalah dek.
akak dengar jea. akak setia mendengarnya walaupon
kita memang x kenal satu sama laen sebelom nieh.
entah kenapa,suma cerita dek menarik perhatian akak untuk mendekati adek.
akak senang berkongsi masalah dengan dek. akak rindu saat tue dek. 
 malam tue,dek mintak akak teman adek tido kat dom adek.
mulanya akak menolak,tapi bila tengok muka hampa dek,akak setuju.
adek citer macam macam pasal diri dan family dek.
akak maseh mendengar. :)
malam tue jugak,dek mintak akak jadi akak dek.
akak x pasti dengan permintaan adek,
sumpah,akak senang berkongsi itu ini dengan dek.
tapi x penah akak terfikir nak BERadek angkat ngan sape2.
yang paling x tahan,dek tetapkan waktu untuk akak putuskan keputusan.
tepat 12 malam,akak terima sebab akak xnak hampakan dek.
ya,akak happy sebab adek care pasal akak.
tapi adek kuat cemburu bila akak rapat dengan junior2. 
akak gembira sangat bila tengok adek gembira.
akak jaga dek bila dek couple dengan 'TUT'
sampai akak sanggop ikot dek ke rombongan sekola.
akak just ada 20 hinggit jea time tue. naseb la duet rombongan 20 hingit jea T_T 
padahal,waktu tue rombongan untuk ting.1 dan 2 saja.
akak duduk sowg2.xpe janji dek happy.
akak jaga dari jauh jea. :)
dek,lama dek jadi adek akak,
akak taw camna perangai dek,
camna hati dek, ape lagu feverat dek,
akak syg dek.
tapi kita terpaksa BREAK.
sebab salah akak! 
akak terpaksa tima.
adek tawu,akak rindu dek.
rindu gosip gosip dek,celoteh dek,mata dan air mata dek,senyum dan segalanya yang buat akak terhibur!
terima kasih adek,sebab bagi peluang untuk kenai dek. 

~NNAANS~ 





 adek 2 :

adek.
kita kenal sebab akak selalu pegi dom dek.
bukan sebab nak jumpa dek.
mungkin sebab KERAMAHAN akak ney buat kita rapat.
yea, ADEK 1 still jealous walaupon kitorang xdea pea dah. ;)
akak xtaw yang adek suka akak n ada simpan hasrat nak jadikan akak,akak dek.
adek dah ada akak,kan?
kita selalu contact,tp akak just anggap dek macam junior junior laen.
walaupon adek pakai nom celcom,akak pakai nom maxis,(mahai tuh!)
akak tetap balas msg adek. xpea,akak x kesah.
akak selalu temankan dek buat homework sapai 2 3 pagi.
tersenggok senggok akak,dek. :) 
satu hari,adek panggil akak ke tangga sebelah dom adek.
heran jugak =_="
akak turut jea.
adek cakap adek minat akak.
dan adek nak akak jadi akak dek.
terkejut sangat! akak x buat keputusan.
just biarkan jea permintaan dek tue.
akak x sangka adek sanggop g tanya akak dek sebab nak akak jadi akak dek.
akak x sangka juga adek sanggop tukaq nom sebab akak =_="
lepas 7 bulan,akak tima dek.
akak takot sangat jadi macam dulu.
akak engat lagi,dek cakap dek suka POKOK GETAH!
hahaha :0
setiap kali kuar,mesti pegi KFC . makan comot comot.
suma msg adek,akak simpan.
akak suka dek senyum.,mata dek menunjukkan keikhlasan.
adek syg akak sebab adek xdea kakak kandung.
family adek pon kenai akak,rapat.
serius,akak rindu eisya (adek dek), 
rindu jugak nak jalan jalan ngan dek kat batas batas sawah,.
missssssss sangat! 
 banyak kenangan kita dek,.
akak simpan kemas2. jangan salahkan diri dek atas apa yang terjadi.,
suma salah akak.
akak terlambat citerkan kebenaran,
maafkan akak.


~NFAZ~


7 comments:

fRaMe+LenSeS said...

wahhh.. O.O suka2.. ;)

♥yaya budak suka embun♥ said...

apakah?????????

hezu said...

huhuhu sangat sangat T_T

izyan ismail said...

cik frame: makaseh.,entry gelong untuk orang gelong ;)
cik yaya embun: haha.. xdak pea2,..
ney luahan umum,opppss! :)
cik kak hezu: sangat T_T? sangat :( kot . hehehe

Alia Ruzaidy said...

last2 NNAANS dgn NFAZ kan????
i miss the time when we talk about adek2 also. depan A1 & A5 :)
Everlasting moments :)

izyan ismail said...

Alia Ruzaidy: T_T miss diorang,bub tue tulih pasal niey..
miss jugak kat ostel uh!! thnx weyh coz sudi kongsi mengongsi citer ngn aq!!!!

fRaMe+LenSeS said...

terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D